Polityka prywatności

W żadnym wypadku i pod żadnym pozorem nie będziemy sprzedawali i udostępniali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Twój adres e-mail
Aby otrzymywać newsletter niezbędne jest podanie swojego adresu e-mail. Adres ten, po weryfikacji, zostanie dopisany automatycznie do bazy danych subskrybentów.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Jeżeli zapisałeś się na Newsletter, uznajemy, że wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie. Wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane o każdym użytkowniku.

Zmiana danych
Jeśli chcesz zmienić swój adres e-mail na który wysyłany jest Newsletter musisz wypisać się z naszej bazy danych używając linka który otrzymujesz z każdym Newsletterem i zapisać się ponownie, podając swój nowy adres e-mail.

Udostępnienie danych
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Nasza strona internetowa może wykorzystywać cookies, nie zawierają one żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Administratorem danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) jest Muzeum Historii Polski w Warszawie z siedzibą przy ulicy Mokotowskiej 33/35 00-560 Warszawa.

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, zapraszamy do kontaktu.